Thursday, May 12, 2011

Konvoi bersama Zzrianz ke Desaru

Salam...dan selamat sejahtera..! harap tdak terlambat utk mencoret kenangan2 manis ketika konvoi bersama geng zzrianz...mmg rasanye dah lama kita tdak berkonvoi...terutama nya aku..laaaa.!Yang pasti konvoi kali nie mmg kepuasan kepada aku..kerana konvoi kali nie aku bersama Jenab..buat hati aku....

sempat aku sruh anak aku ambik gmbar pkai h/phone jer...

lebih kurang 7.44 pagi ..aku bersiap nak pegi ke desaru..sbelum tue  aku singgah kat tol air keroh ingat nak tunggu seorang sahabat...agak dalam 15 mnit x muncul aku terus ke hentian bemban  ...seperti yg pernah aku bincang ngan ajis..yg aku tggu di hentian tersebut..! sampai di sana palo dah sedia menanti...



tggu bersama poli..dan lepas tue si tenukz pun smpai.







dalam kul 8.15 ..aku smpai di hentian bemban..sedia menanti si palo..1st time jumpa..member tue  dah lama smpai... ! borak..borak..sambil berbatang rokok dah isap..lepas tue si tenukz (Tuan Mejar ) pun sampai... lepas tue sesi tunggu geng zzrianz dr hentian seremban,..mcm biase mmg berjanggut laaa..smpai perut dah menyanyi lagu orkestra...kena plak ada satu family tue datang kat wakaf  smbil bawa bekal..perghhhh...lagi berdondang laaaa perut

berkumpul di exit tol Tangkak ..sempat lagi borak...




..setelah tunggu hampir sejam..geng zzrianz muncul..yg sampai awal di hentian bemban ..ajis..and d geng..! seterusnya kami meneruskan perjalanan ke exit tol Tangkak...dan berkumpul disana  sbelum menuju ke rumah ajis utk sarapan  pagi..! Terima kasih utk ajis sekeluarga kerana bersusah payah menyediakan nasi lemak...dan ayam goreng...mmg sedap dan terbaekkkk....!




antara hero malaya ..posing kat rumah ajis..

Antara hero..hero malaya...smpat berposing sblum bermula acara hantu kak limah mengerjakan nasi lemak...! kali nie punya ride aku kurang ambik gambar...walaupun bawa kamera mungkin pasal dah ada member yg ambik gambar...! tapi rasa aku payah gak....bawak kamera besar gedabak..dah lee ...letak dalam beg....nak ambik..keluar masuk dalam beg ..satu hal..! kena standby yg compact nyer mcam cikgu ahleng....! Setelah kenyang..berborak...berasap ..perjalanan diteruskan dari rumah ajis..ker Exit Air Hitam, Johot... Sepanjang perjalanan ke Air Hitam ..cuaca memang panas terik...kena waktu tengah hari plak tu..masa tengah bawa tue ..mata aku pun semakin layu..dari follow mber kat belakang ..hantu aku terus dah masuk...lantas aku  pun vrooommmm......terus sampai kat exit air hitam..lebih kurang jam 12.45 tengah hari..aku  pun tunggu sahabat2 yg lain tiba....
muka kepanasan ...ramai2 duk bwah pokok

tunggu punya tunggu agak lama gak..ada mber yg x muncul2..rupanya motor tzm anak buah abg halim jem...! apalagi ..rescue laaa..nasib baik geng2 zzrianz nie mmg dah ada pengalaman dalam bab rescue..! Skuad rescue menunda motor TZM ke kedai motor di Pekan Air Hitam..dan yg lain terus ke bandar Kluang  untuk makan tengah hari...! sorry gmbar masa makan kat kluang aku sempat nak ambik...memang dah kehausan dan kelaparan....!! Perjalanan di teruskan ke Kota Tinggi melalui Bandar Penawar..perjalanan yg agak mencabar kerana banyak kenderaan2 berat...Aku pun ingat2 lupa jalan nak ke Kota...nasib baik ada Tuan Mejar dan Redzman..tunggu kat simpang....! Perjalanan diteruskan ke Kota Tinggi..sampai persimpangan Air Terjun ke Kota...aku dah potong ajis..lead smpai simpang kota tinggi - Desaru... !  Dah lama x pergi Kota Tinggi banyak dah perubahan samapi jer ..minum air...dan izzu  pun jadi tukang jaga simpang...itu pun ada yg terbabas...punya laa besar izzu  itu pun boleh terlajak...haa..haa...! ok dahhh...sambung nanti part ke 2 plak....!!

1 comment: